23 Ocak 2015 Cuma

İSKOÇYALI'NIN AŞKI - Amanda Forester

Leydi Aila Graham, kendini kiliseye adamıştır. Ancak erkek kardeşi öldürülünce, topraklarını koruyacak bir erkeğin aileye katılmasını sağlamak için, babası tarafından evlenmeye zorlanır.

Padyn MacLaren, İngilizlere karşı giriştiği savaştan, kendisi gibi yorgun düşmüş bir grup adamıyla birlikte döndüğünde klanını ve topraklarını darmadağın bir halde bulur. Klanına yeniden güç kazandırmak için Aila'ya kalan mirasa ihtiyacı vardır.

Aila'nın babası, kızını Padyn MacLaren ile evlendirecek ve topraklarını koruması için ihtiyaç duyduğu savaşçı güçlere kavuşacaktır.

Pady MacLaren ise Aila'yla evlenerek, klanı için ihtiyaç duyduğu topraklara ve zenginliğe kavuşacaktır.

Peki ya Aila? Kendine çizdiği yoldan sapmasına neden olan evlilik, onun hayatına neler getirecektir?


"Amanda Forester, mükemmel hikâye anlatıcılığı ile Ortaçağ İskoç romanlarına yepyeni bir coşku getiriyor."

Geri Russell
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      Kipa hipermarketten 5 tl olması dolayısıyla aldığım bir kitap. Okuduğum kadarıyla yorumları pek olumlu değil. Genel şikayet çevirinin kötü olması. Doğruyu söylemem gerekirse ben pek rahatsız olmadım. Belki de 5 tl ye almış olmamamın etkisi vardır :) Nemesis yayıncılığın bastığı fiyatı ise 18 tl. 

YORUM:
      Aila'nın babası, kızını Padyn Maclaren ile evlendirecek ve topraklarını koruması için ihtiyaç duyduğu savaşçı güçlere kavuşacaktır. Fakat Aila kendini kiliseye adamak istemektedir ya da annesi ondan daha çok istiyor demeliyim. Padyn ise Aila ile evlenerek arzu ettiği zenginliğe kavuşacaktır. Daha önce nişanlısının onu aldatması nedeniyle evliliğe pek sıcak bakmaz. Ama tabi ki evlenirler. 
      Tabi ki gel-gitli bir ilişki. Bir de Padyn in arkadaşı Chaumont var. O da kitaba ayrı bir renk katmış.
      Aila yı çok sevdiğimi de söylemek isterim.. Açık sözlü, bir çırpıda yaptığı hatalarını sıralıyor Padyn'e.
      Ee artık gerisi size kalmış. Okuyun derim. Fakat 18 tl vermeyin çoğu hipermarkette indirime giriyor takip edip ordan alın. Her ne kadar hızlıca okusam da 18 tl de etmeyen bir kitap olduğunu söylemeliyim. 

CAPS :

ALINTI:
Maclaren onlara seslendi, "Aila, dikkat et. Sen ... şey ... benim için değerlisin."
Aila zevkle gülümsedi. "Senin benim için değerli olduğun gibi."

***

"Neden manastırdaki hayat yerine beni seçtin?" diye sordu, gergince ve gri gözlerinle.
"Seni daha çok sevdiğimi anladım." Aila dudağını ısırdı. bunu sesli mi söylemişti? Uzaklara baktı, güvensizliğini ya da alay ettiğini görmek istemiyordu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder